Hoe beïnvloedt huishoudelijke schimmel uw gezondheid?
392
post-template-default,single,single-post,postid-392,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top
 

Hoe beïnvloedt huishoudelijke schimmel uw gezondheid?

Huishouden

Hoe beïnvloedt huishoudelijke schimmel uw gezondheid?

Blootstelling aan schadelijke stoffen in huis kan grote gevolgen hebben voor onze gezondheid. We brengen tenslotte gemiddeld 16 uur per dag thuis door – en nog meer als we jonger zijn dan zeven en ouder dan 64.

Schimmel hoopt zich op in vochtige en slecht geventileerde gebouwen. Het inademen van schimmelfragmenten of sporen kan de luchtwegen ontsteken, waardoor neusverstopping, piepende ademhaling, beklemming op de borst, hoesten en keelirritatie kunnen ontstaan.

Langdurige blootstelling aan hoge niveaus van binnenshuisvochtigheid kan de longfunctie verminderen en chronische gezondheidsproblemen zoals astma veroorzaken. Degenen die al aan astma en allergieën lijden, hebben meer kans op ernstiger symptomen bij blootstelling.

kunnen ontstaan

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een aanzienlijk deel van de 300 miljoen gevallen van astma in de wereld te wijten aan blootstelling aan vocht en schimmels binnenshuis.

Mensen die in vochtige en beschimmelde huizen wonen, hebben ook een verhoogd risico op depressie, wat op zijn beurt het risico op ademhalingssymptomen en astma kan verhogen.

Het meest beruchte type schimmel is “zwarte schimmel” (Stachybotrys chartarum), die kan groeien op waterbeschadigde bouwmaterialen en giftige sporen kan produceren. In 1994 werd het in verband gebracht met een ernstige luchtwegaandoening nadat tien kinderen idiopathische pulmonale hemosiderosis (bloeden uit de longen) ervoeren en één vervolgens stierf.

Maar ondanks grote media-interesse en publieke bezorgdheid is er nooit een oorzakelijk verband gelegd.

Wat kan je doen?

Naast zichtbare schimmel, kunnen andere tekenen van vochtproblemen zijn: schimmelgeur, watervlekken, frequente condensatie, peeling of gebarsten verf of behang, vochtige kelder en stilstaand water onder of rond het huis.
Er zijn geen veilige niveaus van binnenshuisvochtigheid en / of schimmel gedefinieerd. Dus gezondheidsnormen of richtlijnen bestaan ​​niet.

bestaan ​​niet

Er zijn echter verschillende praktische maatregelen die u kunt nemen om schimmel binnenshuis te voorkomen of te minimaliseren. Deze omvatten voldoende verwarming en, in koudere klimaten, isolatie van uw huis om de luchtvochtigheid en condensatie te verlagen.

Installeer en gebruik geschikte ventilatie, met name in natte ruimtes of gebieden waar waterdamp kan worden uitgestoten, zoals badkamers, wasserijen en keukenruimtes.

Als u zichtbare schimmel in uw huis aantreft, verwijdert u de schimmel en stelt u de oorzaak van het overtollige vocht vast. Reinig harde oppervlakken met zeep en water of, als de schimmelgroei aanhoudt, kan een bleekoplossing worden gebruikt. Afhankelijk van het verontreinigingsniveau moet u mogelijk absorberende materialen, zoals tapijt, weggooien.

No Comments

Post A Comment