OVER DE BELGIAN INNO POTATO AWARD

Tweejaarlijkse award voor Belgische poot- en consumptieaardappeltelers

Na vier succesvolle edities van de Inno Potato Award willen diverse partners uit de Belgische aardappelketen, samen met de Vlaamse en Waalse overheid, ook in 2018 Belgische poot- en consumptieaardappeltelers belonen die op hun bedrijf een innovatief element hebben of innovatieve technieken toepassen, en hiermee op een innovatieve en kwalitatieve manier hun bedrijf runnen, hun aardappelen telen of hun producten commercialiseren. Zo kunnen zij naar het brede publiek toe symbool staan voor de zin voor innovatie binnen de Belgische aardappelteelt en een ambassadeur zijn voor de hele branche. De deelname aan de wedstrijd is gratis. Opvallend is dat de aardappelprofessionelen tijdens de twee eerste dagen van Interpom | Primeurs 2018 in Kortrijk Xpo zelf hun voorkeur kunnen uitspreken.

Het Belgische aardappelgebeuren is de laatste decennia sterk geëvolueerd. De Belgian Inno Potato Award is een illustratie van de talrijke innovaties die de Belgische aardappelteelt moet toelaten zich ook in de toekomst verder te ontwikkelen.

Via deze website komt u meer te weten over de wedstrijd, de kandidaten en de partners van het evenement. Op dinsdag 27 november 2018 zullen de Vlaamse en Waalse Minister van Landbouw de laureaten bekendmaken en hun waardevolle prijs overhandigen.


Presentatiebrochure van de Inno Potato Award 2018 »