Na waterschade of schimmelsanering
382
post-template-default,single,single-post,postid-382,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top
 

Na waterschade of schimmelsanering

schimmel sanering

Na waterschade of schimmelsanering

Wat weg te gooien na schimmel- of waterschade

Als een artikel poreuze oppervlakken heeft en al beschimmeld is of onder stromend water stond, moet u het waarschijnlijk weggooien. Dit omvat karton, tapijt, vulling, knuffels en gestoffeerde meubels. Matrassen en boxsprings staan ​​ook op die lijst.

De meeste papieren producten, inclusief boeken, moet je weggooien als ze beschimmeld zijn. Voor items met sentimentele waarde, zoals een trouwalbum, belangrijke foto of familiebijbel, is er een duur maar effectief vriesdroogproces dat die items kan bewaren. Plaats de artikelen zo snel mogelijk in een vriezer en breng ze vervolgens naar een conserveervriesdroogbedrijf.

 
Levensmiddelen die in contact zijn geweest met schimmel of water moeten worden weggegooid. Apparaten voor voedselbereiding die worden blootgesteld aan water of schimmels moeten waarschijnlijk worden vervangen. De kosten voor het reinigen van sommige van deze items overschrijden vaak de kosten voor vervanging. Als u deze niet goed schoonmaakt, kan het huis opnieuw worden besmet of kunnen bewoners ziek worden.

Wat u kunt besparen na schimmel- of waterschade

U kunt gemakkelijk materialen met een solide oppervlak reinigen, zoals plastic, glas of metaal. Het mengen van antibacteriële afwasmiddel en water is de eenvoudigste reinigingsmethode. Een mengsel van 1/2 kopje bleekmiddel tot 1 gallon water is een geweldige manier om de harde oppervlakken te desinfecteren. Gebruik geen hogere concentratie bleekmiddel, omdat dit kan leiden tot letsel aan mensen, huisdieren en de voorwerpen waarmee het mengsel in aanraking komt.

schimmel- of waterschade

Stoffen kleding is gemakkelijk te bewaren door ze in gewoon wasmiddel te wassen – tenzij de stof is beschadigd. Hoe eerder u het materiaal schoonmaakt, hoe minder kans dat het onherstelbare schade oploopt. Schimmel- en vloedverontreinigingen zullen uit stofmateriaal wegspoelen, maar wassen kan beschadigde kleding niet in zijn oorspronkelijke staat herstellen. Leer is moeilijk goed schoon te maken, dus u moet het zo snel mogelijk door een schoonmaakdeskundige laten behandelen.

Gebruik eenvoudig een HEPA-stofzuiger om papier en stoffen materialen te bewaren die niet nat of vochtig zijn geworden en geen zichtbare schimmel of schade hebben.

Grotere elektronica en apparaten die wat schimmelblootstelling hebben ondervonden maar niet onder water stonden, kunnen worden bespaard met schoonmaken. Vocht of schimmels kunnen de elektronische systemen van apparaten echter nog steeds beschadigen. Een harde schijf kan bijvoorbeeld van een computer worden verwijderd en worden geborgen, maar de schijf kan schade oplopen als u deze inschakelt terwijl u zich in een computer met een beschadigd circuit bevindt. Raadpleeg een professional over deze items.

No Comments

Post A Comment