Identificatie van de groei van witte schimmels in uw huis
397
post-template-default,single,single-post,postid-397,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-14.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top
 

Identificatie van de groei van witte schimmels in uw huis

Witte schimmel

Identificatie van de groei van witte schimmels in uw huis

De groei van witte schimmels, hoewel een veel voorkomend probleem in woonhuizen, krijgt niet dezelfde aandacht als zwarte schimmels. Dit komt voornamelijk door de angsten rond meer bekende zwarte schimmels, zoals Stachybotrys. Veel witte schimmels zijn echter nog steeds in staat om negatieve gezondheidseffecten te veroorzaken en moeten onmiddellijk worden aangepakt. Benieuwd met wat voor witte schimmel u te maken heeft? Lees meer over het testen van schimmels voordat u een professional inhuurt.

Gemeenschappelijke locaties voor witte schimmelgroei

Elk type schimmel heeft een voorkeur voor bepaalde omstandigheden. Stachybotrys geeft bijvoorbeeld vaak de voorkeur aan sterk verzadigde materialen, zoals sheetrock na een overstroming. Vanwege deze voorkeuren wordt witte schimmelgroei vaak op dezelfde locatie aangetroffen. Hieronder staan ​​de meest voorkomende gebieden.

Meubilair

Schimmelgroei op meubels is vaak wit van kleur. Bovendien heeft de vorm typisch een driedimensionaal, wazig groeiaspect.

Meubilair

Kleding en textiel

Kleding, schoenen, rugzakken – wanneer schimmel de inhoud binnenshuis aantast, is deze vaak wit of lichtgroen van kleur. Dit geldt met name voor lederen artikelen. Het goede nieuws? Het is gemakkelijker om witte schimmel te verwijderen dan zwarte schimmel. Terwijl de laatste vaak permanente vlekken achterlaat, kan witte schimmel vaak volledig worden verwijderd.

Zolderbekleding en omlijsting

Witte schimmel heeft de neiging om te groeien in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid in plaats van gebieden die lijden aan totale verzadiging. Dit is de reden waarom het minder gebruikelijk is om schimmelgroei te zien op basisafwerking na een overstroming. De overgrote meerderheid van zolder schimmel wordt veroorzaakt door vocht, dat is de reden waarom witte schimmelgroei hier gebruikelijk is.

kruipruimtes

kruipruimtes

Witte schimmel wordt vaak gevonden op twee locaties in een kruipruimte, blootgestelde grond en de onderste delen van de vloerbalken. In koele klimaten is schimmelgroei op vloerbalken zeldzaam. Maar wanneer het zich voordoet, is het vaak wit van kleur.

In natte klimaten zal de blootgestelde grond in een kruipruimte vaak schimmelgroei bevorderen. Dit is meestal te wijten aan een ontbrekende of onvolledige dampscherm. De combinatie van een organische voedselbron (vuil), overtollig vocht en beperkte luchtstroom creëert de perfecte omstandigheden voor schimmelgroei. In bijna alle gevallen groeit witte in plaats van zwarte schimmel in de grond.

Leidt witte schimmel tot houtrot?

houtrot

Kortom – nee. Rot (droogrot, natrot, witrot, bruinrot) wordt veroorzaakt door houtrotschimmels. Deze zijn verschillend van schimmels en zijn relatief klein in aantal in vergelijking met schimmels. Ze hebben veel hogere niveaus van beschikbaar water nodig om te groeien. De naam ‘droge rot’ is een compleet verkeerde benaming, omdat alle rot verhoogde hoeveelheden vocht vereist. Als u witte schimmel op een bouwmateriaal ziet groeien, zal deze niet rotten.

Dit betekent echter niet dat uw hout niet zal rotten. Als je een hoge hoeveelheid vocht hebt, zullen uiteindelijk houtrotschimmels het overnemen. Dit gebeurt ongeacht of u vooraf schimmel heeft laten groeien.

No Comments

Post A Comment